Nyhedsoverblik

Yaser og Sepehr er godt på vej

Om kort tid er der igen translokation på Sprogcenter Midt, hvor en masse dygtige kursister får deres eksamensbevis og ønsker hinanden god og velfortjent juleferie.

Det er også tid for prisuddelinger, for også i år uddeler Sprogcenter Midt både sin Integrationspris til en lokal virksomhed samt Sprogcenter Prisen til et par kursister, der har ydet en særlig faglig og/eller social indsats.
Og prisen betyder noget, siger Kim Rasmussen. Han er indehaver af Møllgaard VVS, som modtog prisen i sommeren 2015, fordi det lille håndværksfirma havde ansat Yaser Khalaf i et godt tilrettelagt praktikophold, som førte langt videre:
-Yaser er ansat hos os i dag på fuldstændig samme vilkår som de 13 andre i firmaet. Han er rigtig glad for at være her, og vi er superglade for at ha’ ham, siger Kim Rasmussen, der stadig er stolt af prisen:

-Den anerkendelse betyder bestemt noget, men det vigtigste er Yaser. Ham vil vi ikke af med.

Yasers historie er en solstrålehistorie
I ca. to år har Yaser været fastansat, og det er blot én del af en solstrålehistorie: Sammen med sin kone har han købt et kolonihavehus, og til februar venter ægteparret deres andet barn.

-Jeg lærer masser af dansk her, og jeg er enormt glad for mit arbejde. De første par år var svære, men det er blevet meget bedre, og mine kolleger taler dansk om alting – arbejdet, selvfølgelig, men også alt muligt andet i samfundet, siger Yaser, som tidligere har arbejdet som vvs-mand i Syrien. Derfor kendte han til arbejdet i forvejen – han manglede bare alle de rigtige fagudtryk. De er på plads nu.

-Alle her hjælper mig. Engang imellem driller de mig også lidt, men det gør ikke noget, for jeg ved godt, at danskerne tit bruger humor til at sige tingene, siger Yaser, som fortsat går på Sprogcenter Midt hver mandag og onsdag. Her lærer han nogle af de grundlæggende regler i det danske sprog, som han bruger hver eneste dag på sin arbejdsplads.
Drømmen er klar: En dag vil han og hans kone gerne købe et hus, for lejligheden begynder at være trang.
-Foreløbig har vi et kolonihavehus, hvor vi selv dyrker grøntsager, og det er dejligt. Men vi bruger det ikke her om vinteren – det er simpelthen for koldt, siger Yaser Khalaf.

Sepehr læser matematik på Aarhus Universitet
En anden tidligere prismodtager ved translokationen er Sepehr Habibzadeh, som i december 2014 var en af to modtagere af Sprogcenter Prisen. Den fik han for sit store engagement og bidrag til fællesskabet. Han kan i dag fortælle, at han stadig er stolt af prisen – og at hans fremtidsplaner fra for fire år siden er gået i opfyldelse:

-Jeg har taget en HF-eksamen og læser nu matematik på Aarhus Universitet, fortæller han.

Han tilføjer, at beviset på Sprogcenter-prisen hænger fremme i stuen i Ry. -Den dag husker jeg tydeligt. Det var en af mine bedste dage, siger Sepehr, som foretrækker at fordybe sig i matematik fremfor at lære sprog:
-Ja, matematik er mere mit naturlige sprog og har altid været det. Men jeg bliver bedre og bedre til at kommunikere på dansk og jeg føler mig mindre og mindre som udlænding, siger Sepehr Habibzadeh, der har drømmen klar til de kommende år:

-Forhåbentlig kan jeg blive kandidat og siden lave en Ph.D. i matematik. Og så vil jeg gerne undervise andre i matematik, når jeg er færdig, siger han.

Yaser Khalaf, Møllgaard VVS

Sepehr Habibzadeh, matematikstuderende


dec, 2018

Tags: ,