Vores frivilligtilbud til kursisterne

Individuel mentor

Kursisten matches med en frivillig, og de mødes fast et par timer om ugen på eller udenfor sprogcentret. Fokus kan være vidt forskelligt. Lige fra gode snakke om hverdagslivets udfordringer til lektiehjælp eller udbygning af kendskab til lokalområdet, helt afhængigt af kursistens behov.

Faglig mentor

Kursisten matches med en frivillig, som vedkommende deler erhverv med. Fokus er på sprog og krav i forhold til deres fælles erhverv. De faglige mentorer rekrutteres gennem avisannoncer eller skolens netværk, fx. Dansk Lægeforening, VIA eller Soroptimisterne. Forløbene er på ca. 6 mdr.

Samtalecafé

Et åbent tilbud til alle kursister med fokus på samtale og mundtlige sproglige kompetencer. Caféen foregår i læringscentret de fleste hverdage midt på dagen.

Lektiehjælp i læringscenter

Et åbent tilbud til alle kursister, som foregår i kursisternes skemasatte tid i læringscentret. De frivillige i denne del af tilbuddet er ofte pensionerede lærere. Fokus kan være på alt, hvad kursisten har brug for hjælp til.

Aftenstudiecafé

Et åbent tilbud til alle kursister, der foregår i forbindelse med aftenundervisningen. Her er der fokus på lektiehjælp, samtale, hjælp til IT og lignende. Kursisterne kan også få hjælp til Ugens Opgave, hvis der er behov for det.

Vil du høre mere?

Kontakt vores frivilligkoordinatorer

HORSENS
Jette D. Nielsen
jette.n@sprogcentermidt.dk

HERNING
Dorit Ahler
dorit.a@sprogcentermidt.dk

SKANDERBORG
Marie Møller Staal
marie.s@sprogcentermidt.dk

ARTIKLER