FVU-Dansk og Matematik

FVU-undervisning er for dig, der gerne vil blive endnu bedre til at læse, skrive og regne.

  • Har du opbrugt din ret til danskuddannelse?
  • Er du i arbejde og støder på sproglige vanskeligheder i din hverdag?
  • Eller ønsker du at forberede dig til et uddannelses- eller kursusforløb?

Så kan vi hjælpe dig med FVU-undervisning. FVU står for Forberedende Voksen Uddannelse.

Om uddannelsen

Sprogcenter Midt tilbyder FVU-Start, FVU-Dansk og FVU-Matematik. I undervisningen tager vi udgangspunkt i, hvad du har brug for.

FVU-undervisning er gratis for dig.

FVU-Start

FVU-Start er for dig, der kan dansk på niveau med Dansk 1 modul 6 og gerne vil forbedre dine danskkundskaber. På dette niveau lærer du mundtlig og skriftlig dansk.

FVU-Start er på 40-80 lektioner.


FVU-Dansk

FVU-Dansk er for dig, der allerede kan en del dansk, men gerne vil blive endnu bedre til at læse, skrive og stave dansk.

FVU-Dansk har fire trin, som hvert er på 40-80 lektioner. Du har mulighed for at afslutte hvert trin med en prøve. På alle fire trin arbejder du med dansk hverdagssprog.

Du lærer at stave ord, at læse og forstå tekster og at skrive og bruge tekster.

Teksterne kan for eksempel være vejledninger, beskeder, breve, e-mails, blade og aviser eller tekster fra din egen arbejdsplads.


FVU-Matematik

I FVU-Matematik bliver du bedre til talforståelse, regning og basale matematiske begreber. Kurset har to trin. Trin 1 består af 40-60 lektioner, mens trin 2 består af 60-80 lektioner. Du har mulighed for at afslutte hvert trin med en prøve.

Du vil arbejde med tal og matematik fra hverdagen, for eksempel fra aviser, arbejdslivet og hjemmet.

FVU-matematik har det dobbelte formål at styrke dine regnefærdigheder samtidigt med at undervisningen tager udgangspunkt i sproget i matematik. FVU matematik er således også for dig, som allerede er dygtig til matematik fra dit hjemland, men mangler matematik-sproget til at arbejde indenfor en branche, hvor matematik er en selvfølge. Eksempelvis i detail og restaurationsbranchen.

Tilmelding

Før du kan starte på FVU, skal du til en lille test som viser dit niveau. Kontakt os, hvis du vil vide mere eller tilmelde dig.

Undervisningssted

Vi tilbyder FVU-Start og FVU-Dansk i Horsens, Silkeborg og Skanderborg. Vi tilbyder FVU-matematik i Silkeborg og Horsens.

FVU-hold i Horsens
FVU-hold i Silkeborg
FVU-hold i Skanderborg

Vi samarbejder med