Værtsfamilier søges i Horsens og opland til unge studerende, som er på udveksling i uge 31, 32 og 33.

Har du lyst til at være værtsfamilie for en ung studerende, som er på udveksling i Danmark?

Sprogcenter Midt afholder i sommeren 2019 et sommersprogkursus for 12-15 udenlandske studerende. Det er en integreret del af kurset, at de studerende er indlogeret hos danske familier.

Som værtsfamilie skal man have lyst til at dele noget af sin hverdag med det unge menneske. Du og din familie åbner jeres hjem for den studerende, og udover at I kan dele måltider sammen, kan I også udveksle viden og oplevelser om hver jeres land. Der er økonomisk godtgørelse på 3000 kr. til værtsfamilierne.

Vi forventer som minimum af værtsfamilierne:
• Værtsfamilien henter ved ankomst og bringer ved afrejse deres studerende til Billund lufthavn eller Horsens banegård.
• Den studerende har eget værelse i perioden.
• Morgenmad er inkluderet. De øvrige måltider efter aftale og evt. mod lille ekstra betaling.
• At medlemmer fra familien kan deltage i 2-4 enkeltstående sociale arrangementer, såsom ekskursion til Odense, Århus eller Jelling, besøg på virksomhed eller rådhuset og lignende.
• Der er offentlig transport fra værtsfamiliens hjem til busstationen i Horsens.

Hvem er de studerende?
Sommersprogkurset er del af et åbent nationalt stipendieprogram rettet mod studerende fra Erasmus+-programlandene samt Schweiz, Serbien, Japan, Kina, Rusland, Sydkorea og Brasilien.
De studerende, der har søgt om udveksling, læser dansk eller lignende på en videregående uddannelse i deres hjemland og er interesserede i dansk kultur og sprog.
Opholdet og undervisningen finansieres med midler fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Det praktiske:
Sommersprogkurset foregår på Sprogcenter Midt i Horsens i ugerne 31, 32 og 33. Vi forventer, at de studerende ankommer til Danmark den 28.-29. juli og rejser igen den 18.-19. august.
Der er sprogundervisning alle hverdage kl. 9-13. Efter undervisningen er der daglige sociale og kulturelle arrangementer for deltagerne.

Er du nysgerrig?
Så kom til informationsmøde for værtsfamilier tirsdag den 12.3. kl. 16.00-17.00 på Sprogcenter Midt, Emil Møllers Gade 30, 2. sal, lokale 202.

Tilmelding til mødet senest torsdag den 7.3 til Lisa Jo Enevoldsen: lisa.j@sprogcentermidt.dk. Skriv gerne til Lisa for yderligere oplysninger også.