Nyhedsoverblik

Tilfredse virksomheder

De lokale virksomheder er særdeles godt tilfredse med den danskundervisning Sprogcenter Midt tilbyder de udenlandske medarbejdere.

En tilfredshedsundersøgelse blandt virksomhederne har stort set kun givet positiv respons for hele undervisningsforløbet – fra forberedelse over udførelse til evaluering.

Arkivfoto

-Jeg hæfter mig bl.a. ved, at virksomhederne især roser vores fleksibilitet og vores indsats med at afdække de enkelte medarbejderes behov. Samtidig er det da et ekstra skulderklap, at samtlige adspurgte virksomheder melder tilbage, at de i høj grad har lyst til at samarbejde med os en anden gang, siger centerchef Lene Glyngø.

Virksomhederne er bl.a. blevet spurgt, om Sprogcenter Midt har inddraget deres hverdag i undervisningen, og om virksomhederne har haft gavn af at have en eller flere medarbejdere på den danske skolebænk. Og tilbagemeldingerne er altså meget positive.

Undersøgelsens resultat overrasker ikke formanden for Business Horsens Finn D. Pedersen:

-Den store udfordring for de lokale virksomheder lige nu er at skaffe kvalificeret arbejdskraft, og det åbner helt naturligt for flere udenlandske medarbejdere. Selvom nogle virksomheder måske kan klare sig på engelsk i hverdagen, er og bliver det vigtigt at kunne kommunikere på dansk. For mig at se kunne langt flere lokale virksomheder få en masse ud af at tilbyde danskundervisning – ikke mindst fordi undervisningen hænger sammen med hverdagen på arbejdspladsen, siger han og fortsætter:

Finn D. Pedersen, Business Horsens

-Samtidig betyder det meget, at vi lokalt har en stærk samarbejdspartner, som forstår virksomhedernes behov og er i stand til at tilrette undervisningen efter det. Hurtig adgang til kvalificeret danskundervisning er et vigtigt element i at tiltrække og ikke mindst fastholde den udenlandske arbejdskraft, siger formanden for Business Horsens.

Virksomhedsundersøgelsen

Se resultatet af undersøgelsen her.

Det skal du vide om danskundervisningen

Vi lytter til de behov virksomheden og medarbejderne har. Vi afstemmer forventninger om indhold og mål for undervisningen, som fx inddrager specifikke jobfunktioner og faglige udfordringer i jeres hverdag. Herefter planlægger vi en undervisning som løfter medarbejdernes danskkompetencer.

  1. Undervisningen kan være gratis
  2. Vi kan undervise på virksomheden og i arbejdstiden
  3. Virksomheden kan søge løntabsgodtgørelse (SVU)
  4. Vi afdækker jeres behov, screener medarbejderne og sætter de rigtige hold sammen.

Skal vi også skræddersy danskundervisning til dine medarbejdere?

Kontakt Elna Leth Pedersen

Afdelingsleder Sprogcenter Midt Erhverv

  • Telefon: 29113260
  • Mail: elna.p@sprogcentermidt.d

apr, 2018