Nyhedsoverblik

SCM overtager Kokkeskolen

Sprogcenter Midt overtager Kokkeskolen i Silkeborg

I begyndelsen af oktober får Sprogcenter Midts afdeling i Silkeborg markant mere plads. Det sker, når en stor del af undervisningen flytter fra de nuværende lokaler på Gødvad Bakke til Kejlstrupvej 99F, hvor Teknisk Skoles Hotel- og Restaurationsskole har haft til huse.

-Sprogcenter Midt har været i voldsom vækst de seneste par år, og lokalerne på Gødvad Bakke kan simpelthen ikke rumme os længere. Vi har måttet flytte en del af undervisningen hen på midlertidige adresser, og også derfor er vi utroligt glade for, at vi kan begynde at samles på Kejlstrupvej, siger afdelingsleder for Sprogcenter Midt i Silkeborg Hanne Haahr Jensen.

På Kejlstrupvej skal ca. to-tredjedele af kursisterne rykke ind her i oktober.

Kursisterne på Danskuddannelse 1 skal i første omgang blive på Gødvad Bakke indtil næste sommer – så flytter de med til Kejlstrupvej, som i mellemtiden skal igennem en mindre ombygning.

-Der er mange fordele ved flytningen. Ikke blot får vi plads til at samle alle kursisterne under ét tag i løbet af et lille år, men vi får også adgang til et stort fællesrum og aula, hvor vi f.eks. kan holde større arrangementer og samle kursisterne på én gang. Det har vi virkelig savnet, siger Hanne Haahr Jensen.

Med til flytningen hører, at Sprogcenter Midt får mulighed for at indrette et nyt studiecenter på den nye adresse – det har der hidtil ikke været mulighed for.

-Overordnet set får vi langt bedre forhold for både kursister og undervisere – ikke mindst, når det hele bliver samlet, siger afdelingslederen.

Sprogcentrets kursister skal i en overgangsfase, indtil den nye Tekniske Skole står færdig, dele den nye adresse med elever på Teknisk Skole Silkeborg. Det ser Hanne Haahr Jensen også frem til.

-Jeg er overbevist om, at vi i fællesskab kan finde nogle fællesnævnere og dermed skabe en synergi, som kommer alle eleverne til gode, siger hun.

Sprogcenter Midt i Silkeborg underviser hvert år ca. 750 udenlandske kursister i dansk på flere forskellige niveauer. Sprogcenter Midt har hovedafdeling i Horsens og desuden afdelinger i Skanderborg, Odder og på Samsø.  
Til sammen underviser de fem afdelinger hvert år ca. 4.000 kursister fra ca. 100 lande i dansk.


sep, 2016