Nyhedsoverblik

Fra praktik til fast job

Praktikophold førte til fast arbejde

Egentlig skulle det bare have været et par dages praktikophold i foråret. Nu er Souzan Ahmad og Shirin Hussein, begge 17, en fast del af holdet hos McDonald’s på Vejlevej i Horsens.

-Det er rigtigt dejligt at ha’ fast arbejde. Vi tjener gode penge, og de andre er rigtigt søde, siger Souzan Ahmad.

I foråret gik de to piger på ungeuddannelsen på Sprogcenter Midt og fik i maj ja til en uges praktikophold hos McDonald’s. Restaurantchef Susanne Asmussen blev fra begyndelsen positivt overrasket.

-De talte ganske godt dansk, og gennem andre ansatte kunne vi oversætte, hvis det kneb. Samtidig hjalp det også, at de var to. Begge var hurtige til at tage imod beskeder og til at lære, og fremfor alt var det tydeligt, at de havde lyst til at være her, siger hun.

Derfor var det ikke svært for Susanne Asmussen at sige ja, da pigerne i fællesskab spurgte, om de kunne få et fast arbejde efter praktikken.

-Vi gennemførte et helt almindeligt ansættelsesforløb med samtale, og de er ansat på samme vilkår som alle andre. Vi ser ikke på folks baggrund; vi ser på, om de kan og vil tage fat, siger Susanne Asmussen.

Souzan og Shirin, som i dag går på Step10 på Learnmark, er begge faldet godt til på Vejlevej. Souzan har haft masser af timer i sommerferien, hvor Shirin har været på familiebesøg i Tyskland, og Souzan skal derfor snart til at arbejde i kassen, hvor hun tager imod bestillinger. Det er også Shirins mål.

-I begyndelsen var det lidt svært, men man må jo bare gå i gang for at lære det. Og kollegerne har været rigtigt søde til at hjælpe, når man spørger, siger Souzan.

Susanne Asmussen er også glad for sine to nyansatte:

-Hvis bare alle, der kom i praktik, havde samme indstilling som dem – det ville være rart. Jeg vil i hvert fald ikke være bange for at sige ja til flere praktikophold af samme kaliber, siger hun.


sep, 2016