Nyhedsoverblik

På en fælles rejse

Der er ikke så mange, der kender den idylliske gård Barritskov, som ligger i Barrit mellem Vejle og Juelsminde. Til gengæld kender de fleste Aarstiderne, der har pakkeri på gården, og som siden 1999 har pakket og leveret de velkendte økologiske måltidskasser til forbrugernes hoveddør.

På Barritskov pakkes der titusindvis af måltidskasser hver eneste uge til både danske og svenske kunder. I pakkeriet, der tæller både kølerum, grøntsagsvaskeri og et grønt værksted, er rigtig mange nationaliteter og sprog repræsenteret. På denne baggrund blev et samarbejde mellem Aarstiderne og Sprogcenter Midt etableret. Samarbejder er mundet ud i, at 40 medarbejdere hver uge tilbydes danskundervisning på ”Høloftet”, som medarbejdernes meget fine frokostrum hedder.

For Vibeke Ankjær Axværd, der er HR-teamleder, er der kun gode grunde til at tilbyde medarbejderne danskundervisning på arbejdspladsen. Hun siger:

-For os er det vigtigt, at vi får skabt et fælles sprog, så vi undgår misforståelser og manglende kommunikation. Med så mange nationaliteter er det til tider en udfordring.

Vibeke understreger, at danskundervisningen også gerne skulle komme den enkelte medarbejder til gode i fritiden og på den lange bane.

Undervisningstilbuddet er blevet taget godt imod af medarbejderne. Dette bekræfter Malene Storm Slumstrup Larsen, der er den ene af to undervisere på Barritskov. Hun synes, det er en fornøjelse at undervise dem på Høloftet. ”Der er en god stemning på holdet, og medarbejderne er meget engagerede og interesserede og meget optaget af at lære sproget”, siger Malene, der i øvrigt nyder godt af forplejningen, der bl.a. består af den lækreste frugt.

Vibeke selv er ikke i tvivl om, at undervisningen er til stor gavn for både virksomheden og medarbejderne selv. ”Det er mit håb, at de bliver modigere til at sige noget på dansk og dermed også bedre til at tale dansk. Og så er det væsentligt for os og dem, at sammenholdet styrkes”, siger hun og henviser til, at der med mange nationaliteter i medarbejdergruppen vil ske grupperinger.

Uanset nationalitet er det tydeligt at mærke, at medarbejderne er meget glade for at være en del af Aarstidernes medarbejderstab. De fortæller hver især gladelig om deres funktion på arbejdspladsen, og om hvor længe de har været ansat.

Netop stoltheden kan Vibeke nikke genkendende til. Hun siger:

-Vi er alle meget stolte af virksomheden, og medarbejderne lægger mange kræfter i, at kasserne pakkes korrekt. Man kan sige, det er vigtigt for os alle at være på en fælles rejse. Og her spiller et fælles sprog en stor rolle.

Fra Sprogcenter Midt side er vi glade for at kunne være lidt med på rejsen og nyde godt af den gode stemning og det idylliske landskab.

Danskundervisningen foregår på “Høloftet”


dec, 2021