Nyhedsoverblik

Nye lokaler i Skanderborg

Indvielse i Skanderborg

Sprogcenter Midts Skanderborg-afdeling er endelig flyttet ind i de nye lokaler på Grønlandsvej i det nordlige Skanderborg, lige over for Skanderborg Fælled.

Flytningen er en direkte følge af, at sprogcentret oplever en tilstrømning som aldrig før. Derfor var pladsforholdene i tidligere lokaler på Skanderborgvej i Hørning blevet for trange.

-På vores fem afdelinger fik vi i løbet af 2015 sammenlagt ca. 25 pct. flere kursister, og vi ansatte derfor over 40 nye lærere. Det siger sig selv, at det giver udfordringer med at finde plads til alle de nye ansigter – og det gælder bestemt også i Skanderborg, siger centerchef på Sprogcenter Midt Lene Glyngø.

Hun tilføjer, at væksten efter alt at dømme vil fortsætte i 2016. Således står Skanderborg Kommune til at få ca. 30 pct. flere flygtninge i år i forhold til 2015, og de skal alle have tilbudt at lære dansk.

I de nye lokaler får kursister og lærere mere plads end hidtil. Sprogcentret får fremover lokal adresse i Bent Krogh Møblers tidligere lagerbygning, som nu er bygget om til et spændende og utraditionelt undervisningsmiljø. Centralt i de nye lokaler ligger et lille ”torv”, som vil blive det naturlige samlings- og midtpunkt i kursisternes og lærernes nye hverdag.

-Pladsbehovet har været en daglig udfordring i et stykke tid, så det er dejligt at få plads til både nuværende og kommende kursister, siger daglig leder af Sprogcenter Midt i Skanderborg og Odder Else Marie Bertelsen.

Afdelingen i Skanderborg underviser ca. 460 kursister i dansk hvert år. Samlet underviser Sprogcenter Midt årligt ca. 4.000 udlændinge i dansk på afdelingerne i Horsens, Skanderborg, Silkeborg, Odder samt Samsø.


feb, 2016