Nyhedsoverblik

Ny centerchef

Ny centerchef på Sprogcenter Midt

Den 1. juli tiltræder Mette Hedegaard Jørgensen som ny centerchef på Sprogcenter Midt. Hun har siden 1. maj 2017 været souschef på sprogcentret og afløser Lene Glyngø, som efter eget ønske fratræder efter knap 26 år på posten.

Mette Hedegaard Jørgensen er 50 år og har arbejdet med ledelse i flere år. Før hun kom til Sprogcenter Midt, var hun uddannelseschef på den pædagogiske assistent-uddannelse på sosu-skolen i Aarhus, og forinden stod der leder af daghøjskolen Dalgasskolen for sårbare unge på visitkortet.

Hun har desuden været leder af en musikskole på Djursland samt brugt sin konservatorieuddannelse i musik til at undervise. Kort sagt er det med en alsidig baggrund, hun nu sætter sig i chefstolen på en særdeles alsidig skole:

-Jeg tror ikke, der findes andre uddannelsessteder, hvor kursisterne har så mangfoldig en baggrund. Nogle er analfabeter eller måske traumatiserede flygtninge, andre er højt uddannede læger og advokater. Vi dækker hele verden, mange kulturer og har hvert år ca. 100 forskellige nationaliteter inde på en af Sprogcenter Midts tre afdelinger, siger Mette Hedegaard Jørgensen.

For hende er sprogcentrenes rolle meget værdifuld.

-At lære dansk er meget afgørende for at få et arbejde og forsørge sig selv. Uddannelsen her er virkelig vigtig i forhold til at definere ens livsvilkår, så der er meget på spil for den enkelte. Det gør selvfølgelig hverdagen spændende og udfordrende, men også dybt meningsfuld, siger hun og fortsætter:

-Det kan virke næsten uoverskueligt at lære et nyt og svært sprog. Ved at fokusere på det dansk, der tales på arbejdspladser, giver vi den enkelte kursist en retning og en bane, de kan spille på, og som giver god mening i hverdagen. Samspillet med virksomhederne om danskundervisningen er enormt vigtig både for den enkelte, for virksomhederne og for samfundet som helhed, siger den nye centerchef.

Mette Hedegaard Jørgensen bor i Odder og er gift med Poul Erik Flyvholm Jørgensen, der er lektor på Aarhus Universitet. Parret har tre børn på 20, 18 og 15 år.

Sprogcenter Midt har hovedafdeling i Horsens samt afdelinger i Skanderborg og Silkeborg. Sprogcenter Midt har ca. 100 ansatte og underviste i 2017 ca. 3.500 udenlandske kursister i dansk.

Spørgsmål kan rettes til Mette Hedegaard Jørgensen på 29 71 70 61 eller mette.j@sprogcentermidt.dk.


jun, 2018