Nyhedsoverblik

Lene Glyngø siger farvel

Sprogcenter Midt skal have ny direktør

Lene Glyngø siger farvel til jobbet som centerchef efter eget ønske.

Centerchef Lene Glyngø stopper på Sprogcenter Midt i begyndelsen af 2018. Beslutningen er helt hendes egen – og aldeles udramatisk, understreger både Lene Glyngø og bestyrelsesformand for Sprogcenter Midt Elsebeth D. Bertelsen.

-Sprogcenter Midt er en væsentlig del af mit liv og min identitet, og selvom det er en velovervejet beslutning, er det naturligvis med blandede følelser, at jeg siger farvel til sprogcentret og alle de fantastiske medarbejdere og samarbejdspartnere. Men det er tid at sende stafetten videre, siger Lene Glyngø og fortsætter:

-Det er altid vanskeligt at finde det rette tidspunkt for et chefskifte. Men sprogcentret er velkonsolideret, har en meget kompetent ledergruppe og står lige nu overfor at skulle beslutte og iværksætte strategiplanen for de næste tre år. Det er vigtigt, at en ny direktør er med i hele den proces.

Hun tilføjer, at det oprindelig slet ikke var hendes plan at blive på Sprogcenter Midt i 25 år:

-Men det har været spændende, meningsfuldt og et stort privilegium at stå i spidsen for en institution med så høj faglighed og store ambitioner, siger hun.

Det er aftalt, at Lene Glyngø bliver på posten, indtil den rette afløser er fundet og alle opgaver er forsvarligt overleveret. Det sker formentlig i løbet af første kvartal 2018.

Formand for sprogcentrets bestyrelse Elsebeth D. Bertelsen beklager Lene Glyngøs beslutning om at stoppe, men respekterer den fuldt ud:

-Lene har gennem 25 år lagt et enormt stykke arbejde i at udvikle danskuddannelserne og skolerne, hvilket til fulde er lykkedes. Hun er dybt og bredt respekteret for sine kompetencer, sin klogskab, sine organisationsevner – og ikke mindst er hun et ordentligt menneske. Vi er glade for og stolte over, at Sprogcenter Midt har nydt godt af Lenes evner gennem så mange år, og samtidig er vi rigtig glade for, at Lene stiller sine kompetencer til rådighed i et overlap med en ny direktør, siger Elsebeth D. Bertelsen.

Hvad fremtiden skal byde på, ved Lene Glyngø ikke endnu:

-Jeg har med vilje ingen konkrete planer for mit arbejdsliv herfra. Jeg skal bruge lidt kvalitetstid med mig selv til at gruble over, hvad jeg kunne tænke mig at arbejde med. Jeg plejer ikke at kunne sidde stille så længe, så jeg finder helt sikkert på noget, siger hun.


nov, 2017