Nyhedsoverblik

Lærerne er bare go’e!

-Jeg tror, at det her er den bedste sprogskole i Danmark.

Det siger Ahmad Ghanam, 23 år og kursist på Sprogcenter Midt gennem halvandet år. Han roser især de lærere, han er stødt på indtil nu:

-Lærerne er bare go’e! De forstår at behandle kursisterne forskelligt, alt efter hvor dygtig man er og hvad man har brug for hjælp til. Nogle skal ha’ ekstra hjælp, andre skal ha’ ekstra opgaver, og de er gode til at se den enkelte, siger Ahmad, som også hæfter sig ved noget helt andet:

-Det tager meget kort tid for lærerne at lære alle navne i klassen at kende. Så føler man virkelig, at de ser dig.

Ahmad er også glad for hele stemningen på sprogcentret:

-Du kan være sammen med andre, og du kan også altid finde et sted at være i fred, hvis du skal koncentrere dig. Lærerne støtter meget, og der er mulighed for at gøre meget selv. Den blanding kan jeg godt li’. I det hele taget er her bare en dejlig atmosfære, siger Ahmad, som efter en DU3 vil satse på en HF og derefter at læse datalogi.

Lige så tilfreds med at være kursist er Vlora Berisha, 32, som får aftenundervisning på modul 4. Hun arbejder som pædagog i en specialbørnehave, og måske derfor sætter hun ekstra stor pris på den pædagogiske tilgang i undervisningen:

-Det er tydeligt at mærke den metodik, lærerne bruger, når de giver os opgaver og taler med os. Jeg kan mærke, at læreren kender mine fejl og mine ressourcer, og de følger hver elev tæt. Det er også dejligt at møde vejlederne, som virkelig tager hensyn til den enkelte, forklarer hun og tilføjer, at undervisningen på sprogcentret giver hende både et bedre sprog og en større selvtillid:

-For første gang i mit liv er jeg ikke nervøs for at skulle til eksamen, siger hun med et smil.

Vlora kan godt føle sig træt efter en arbejdsdag, når hun to dage om ugen møder ind til undervisning, men på få minutter er trætheden væk:

-Vi taler masser af dansk, vi hjælper hinanden, vi bruger studiecentret og biblioteket – der sker hele tiden noget, siger hun. Vlora er allerede sikker på, at hun vil fortsætte med modul 5 senere; ikke mindst fordi hun vil blive bedre til at skrive dansk.

Efterhånden taler hun kun albansk med sin mor, men modersmålet kan stadig høres, når hun taler dansk:

-Jeg bruger danske ord, men rækkefølgen på ordene er albansk. Det kan godt lyde lidt sjovt, siger hun og smiler – igen.

En tilfredshedsundersøgelse i marts på syv danske sprogcentre viste, at kursisterne på Sprogcenter Midt vurderer deres skole og deres undervisning bedre end gennemsnittet af de seks øvrige. Det gælder bl.a. spørgsmål om faciliteter, undervisningen, brugen af IT samt lærerne. Se mere om undersøgelsen her.

Ahmad Ghanam

Vlora Berisha


maj, 2018