Nyhedsoverblik

Kulturmøde

Sprogcentrets kursister besøger ældrecentret

Det var en stor succes da 8 af sprogcentrets kursister i slutningen af marts var til kulturcafé på ældrecentret. En af de ældre udtalte bagefter:

– Man får et helt andet billede af, hvad det er for nogle mennesker, når man møder dem personligt og ikke bare hører om dem i fjernsynet.

Ceres Centret i Horsens, havde inviteret 8 kursister og 2 lærere til kulturcafé. De udenlandske kursister var godt forberedte. De havde lavet plancher om deres hjemlande og medbragt forskellige gastronomiske specialiteter fra deres hjemland.

– Vi var alle meget spændte på, hvordan det ville gå. Kunne kursisterne og de ældre overhovedet forstå hinandens sprog? Ville der være gensidig interesse for at lære en fremmed at kende? fortæller lærer Dorte Strandgaard.

Der var ingen grund til bekymring. Snakken gik livligt og der var stor interesse fra begge sider for at lære noget om hinandens liv før og nu.

Der kom mange spontane reaktioner fra de ældre efter at have snakket med vores kursister:

– Det er da utroligt, så meget dansk de kan efter at have været her så kort tid.

– Nu kan jeg gå hjem og fortælle min familie, at jeg har mødt en fra Syrien.

– Det er meget interessant, at snakke med en udlænding – og de er også meget interesserede i at vide noget om os.

Kursisterne fra sprogcentret var også meget positive efter besøget:

– Det var spændende at besøge pensionisterne og jeg lærte også nye ord, sagde Berwin, – det var rigtig rare mennesker og jeg var meget glad, tilføjede Ahmad.

Mohammad bemærkede: – de er rigtig gode mennesker og det var en god måde at lære dansk på.

Så alt i alt blev det en stor succes for vores kursister fra Danskuddannelse 2, modul 3, hvoraf de fleste har været i Danmark i ca. 1 år og 3 måneder.

De ældre gik derfra med store smil på læben og et skilt med deres navn skrevet på arabisk.


apr, 2016