Nyhedsoverblik

Kærlighed til lys og ambitiøse medarbejdere

I den familieejede virksomhed ester & erik A/S i Silkeborg er ambitionerne i højsædet. Ikke bare for at fremstille lyshåndværk i særklasse, men også for at sikre, at medarbejderne trives og fortsat udvikler sig. Dette gælder for Tien Bach Hinh fra Vietnam. Hun er utrolig vellidt og dygtig til sit arbejde som ansvarlig for virksomhedens pakketeam. Men for at kunne blive endnu skarpere og tydeligere i sine instruktioner til og samtaler med kollegerne, har Tien og virksomheden prioriteret eneundervisning.

Det er mandag, og klokken nærmer sig halv tre. Tien Bach Hinh er som altid travlt optaget af at farve lys og instruere pakketeamet. Men om lidt sætter hun sig alligevel ned og tænder skærmen til en times onlineundervisning med sin sproglærer Marie Møller Staal. Sammen skal de træne alt fra korrekt udtale med fokus på lyde, rytme og tryk til træning af fagudtryk og typiske sætninger og spørgsmål, hentet direkte fra Tiens arbejdsdag.

-Tien har været rigtig god til at ’fodre’ mig med information om det sprog, de bruger på arbejdspladsen. Det kan være instruktioner som ”Du skal lægge et stykke papir i æsken – sådan her”, eller forslag som ”Hvad med at bestille 800 stænger” og anmodninger som ”Må jeg få skummet?”, siger Marie Møller Staal, der synes, at Tien allerede er nået rigtig langt i udtalen af det ellers så komplekse danske sprog. Og Tien er enig.

-Tien giver udtryk for, at undervisningen hjælper hende med at have fokus på sin udtale og konkrete sætninger og spørgsmål, hun skal bruge. Hun giver desuden udtryk for, at hun har fået mere mod på at sige mere på arbejdspladsen, siger Marie.

Og netop mod til at turde tale højt og tydeligt til sine kolleger, har for Tiens chef Søren Møller været helt essentielt for Tiens undervisningsforløb.

-Tien har godt styr på sproget både grammatisk og indholdsmæssigt. Men det er vigtigt for mig, at hun tør tale højere, så det er lettere at forstå hende, også selvom hun laver fejl, siger Søren Møller og understreger, at de er villige til at forlænge forløbet, så længe Tien har brug for det.

Øvelserne i at turde tale højt og tydeligt skulle egentlig have foregået på sprogcentret i Silkeborg, men pandemien og alle restriktionerne medførte, at forløbet startede online. Det er imidlertid gået så godt, at Tien ønsker at fortsætte online hjemmefra, selvom fremmødeundervisning igen er blevet muligt.

-Tien arbejder rigtig godt i vores undervisningsplatform Google Classroom, og hun nyder en fleksibel undervisningsform, hvor undervisningen kan afvikles hjemmefra, fortæller Marie, der mødes med Tien to gange om ugen.

Corona eller ej, så fortsætter onlineundervisningen. For på fredag mødes Tien og Marie igen online. Inden de kan holde weekend, skal blandt andet ordet ”produktfarveoversigt” trænes.

Tien Bach Hinh, ester & erik A/S


apr, 2021

Tags: , , ,