Nyhedsoverblik

Integrationspris nr. 2 i 2015

Integrationspris til tømrerfirmaet Allan Juul ApS

Store knus og masser af klapsalver var som sædvanlig en del af oplevelsen, da 94 kursister fra Sprogcenter Midt var til translokation fredag d 18. december. Den fandt igen i år sted på Ceres Centret.

En af dagens festlige højdepunkter var uddelingen af Sprogcenter Midts integrationspris, som gives til en person eller virksomhed, der har ydet en ekstra indsats for integration. Normalt uddeles prisen kun én gang om året, men Sprogcenter Midt valgte at gøre en undtagelse, fordi der denne gang var en meget oplagt kandidat.

Integrationsprisen gik til tømrerfirmaet Allan Juul Aps fra Gedved. Indehaver Allan Juul har de seneste måneder ydet en ekstraordinær indsats for at hjælpe Taher Alsardini ind på arbejdsmarkedet.

Tømrermester Allan Juul får overrakt Integrationsprisen.

Allan Juul og Taher Alsardini.

-Du har siddet med i undervisningen for at finde ud af, hvordan han lærte dansk. I har lavet jeres egen lille ordbog med fagudtryk, som I bruger i hverdagen, så Taher hurtigere kunne lære dem. Du har kørt ham til skole og hentet ham igen. Kort sagt har du og dine ansatte ydet en enorm indsats for at hjælpe ham ind på det danske arbejdsmarked, sagde souschef på Sprogcenter Midt Line Thingholm bl.a. i sin begrundelse.

Sprogcenterpriser

Der blev også uddelt sprogcenterpriser til nogle kursister, som fik en særlig anerkendelse for deres indsats fagligt og/eller socialt. I år gik priserne til Hannan Oman Naser for hans fine menneskelige egenskaber og store hjælpsomhed samt til Lok Maia Ray, som har gået i skole for første gang i sit liv og har bidraget med flid, viljestyrke, respekt og et stort hjerte.

Gæstetaler fra Business Horsens

Gæstetaler var denne gang Mustafa Niazi, der er matchmaking-konsulent hos Business Horsens, hvor han bl.a. formidler højt uddannet arbejdskraft til lokale virksomheder.

-Med sproget i bagagen kan I åbne op for det danske samfund og møde en masse muligheder. Det danske sprog er nøglen til det danske samfund, sagde han bl.a. og opfordrede kursisterne til at bruge deres undervisere, deres netværk og Business Horsens som sparring, når de skal vælge deres fremtidige kurs.

– Succes er noget, man skal gøre sig fortjent til gennem hårdt arbejde, sagde Mustafa Niazi.

Mustafa Niazi, Business Horsens

De 94 kursister fordeler sig i øvrigt med 13 på Danskuddannelse 1, 44 på Danskuddannelse 2 samt 37 på Danskuddannelse 3.

Idriss underholdte på spansk guitar

En af de glade dimittender

Salen summede på mange sprog


dec, 2015