Nyhedsoverblik

Integrationsprisen 2016

Daginstitution Langmark fik Sprogcenter Midts Integrationspris

139 kursister på fra Sprogcenter Midts afdelinger i Horsens og Odder var fredag til translokation på Ceres Centret.

Det var, som altid, en festdag med sang og musik samt uddeling af den traditionsrige Integrationspris til en lokal arbejdsplads, som har ydet en ekstra indsats for integrationen i Horsens.
I år gik prisen til Daginstitution Langmark, som omfatter Børnehuset Rytterkilden og børnehaven og vuggestuen Flintebakken.

På billede ses Lise Hansen (tv) og Lene Glyngø, centerchef for Sprogcenter Midt (th).

– Langmark har stået for flere kortere og længerevarende praktikforløb, og et af dem har ført til en ansættelse som EGU-elev. Vi har altid oplevet en positiv og professionel dialog med pædagoger, køkkenansatte og ledere, hver gang vi har samarbejdet om en praktikplads. Der har været stor åbenhed og efter praktikperioderne har vi altid fået en seriøs og brugbar evaluering, sagde centerchef Lene Glyngø i begrundelsen for prisoverrækkelsen.

Prisen blev modtaget af assisterende leder Lise Hansen fra Daginstitution Langmark.

Fra vemstre ses: Zala Abdul Bari, Amal Mustafa og Natalia Grybak.

Tre interne priser

Desuden uddelte sprogcentret tre interne priser til kursister, der har markeret sig godt både fagligt og socialt undervejs – med tre klare begrundelser:
Zala Abdul Bari fra ungeuddannelsen har ikke blot bidraget positivt til stemningen i klassen. Hun har også overvundet masser af udfordringer undervejs og står alligevel nu med en 9. klasses eksamen – til trods for at hun aldrig havde gået i skole i Afghanistan, da hun begyndte på Sprogcenter Midt. Hun skal nu have et feriejob på Danish Crown og starte på sosu-skolen efter sommerferien.
Natalia Grybak fra Danskuddannelse 2 har markeret sig som interesseret, åben og positiv. Samtidig er hun hjælpsom og tager ansvar for andre, og er altid meget nysgerrig og videbegærlig. Natalia har lavet en uddannelsesplan til august og fortsætter herefter som kursist på VUC.
Amal Mustafa fra Danskuddannelse 1 er altid positiv og spreder glæde omkring sig. Hun arbejder koncentreret, er en god klassekammerat og er ikke bange for at sige sin mening.

Desuden har hun været i en praktik i en børnehave, hvor hun har været vellidt, og hun deltager nu i et branchepakkeforløb, som kombinerer danskundervisningen med et praktikforløb rettet mod en bestemt branche.

– I har taget et modigt valg

Årets festtale holdt Andreas Boesen, der er formand for internationaliseringsudvalget i Horsens Kommune. Han roste bl.a. de mange kursister for deres store arbejdsindsats.

– I dag er det ikke så vigtigt, hvorfor I er kommet til Danmark. I dag er det væsentligste, at I har taget et aktivt valg om at lære om Danmark og lære det danske sprog. Og det er et sejt valg. Det er et modigt valg. Det er et valg der åbner nye muligheder op for jer og vil ændre jeres liv. Dansk er den bedste vej til fællesskabet på arbejdspladsen og i fritiden i idrætsforeningen. Det er den bedste vej til integration. Og den vej har I taget og det fortjener I stor ros for, sagde Andreas Boesen, og han understregede, at Danmark har brug for de mange udenlandske kursister:

– Hvis I ikke allerede gjorde det, håber jeg, at I – efter at have modtaget jeres eksamensbevis – føler jer en smule mere danske efter i dag, sagde han.
Andreas Boesen sluttede af med en joke, der passede godt til lejligheden:
– Jeg mødte forleden en iraner, som spurgte mig: Andreas, hvorfor taler man dansk i himlen? Det vidste jeg ikke. Jo, sagde han, det er fordi dansk tager en evighed at lære.

På billedet Lene Glyngø og Andreas Boesen.


jul, 2016