Nyhedsoverblik

I IGU hos Frode Laursen

15 IGU-kontrakter er underskrevet hos logistikfirmaet Frode Laursen i januar 2018. Integrationsprojektet skal sikre flygtningene fastansættelse.

Hos Frode Laursen er ambitionerne høje. 15 IGU-medarbejdere, heraf de 8 i Jylland, er ansat og planer for deres faglige og sproglige opkvalificering er klar. IGU’erne skal undervises i transportfaget på AMU, dansk sprog på Sprogcenter Midt samt have masser af praktiske timer hos Frode Laursens afdelinger i Vitten, Hørning eller Vejle.

For nylig blev medarbejderne samlet til opstartsmøde og præsenteret for deres uddannelsesplan. Først skal medarbejderne på AMU-kursus. De første tre uger foregår med tolk på Learnmark i Horsens, hvor skemaet bl.a. rummer sikkerhed, håndtering af farligt gods samt et truckcertifikat.

Derefter skal medarbejderne arbejde godt et års tid indtil næste periode med AMU-fag. Mens de er på arbejdspladsen får de én dags danskundervisning fra Sprogcenter Midt om ugen. Igennem hele forløbet er Sprogcenter Midts danskundervisning et af de faste omdrejningspunkter. Danskundervisningen skal sikre, at medarbejderne både bliver bedre integreret på arbejdspladsen og derudover også får lettere ved at klare sig selv i det danske samfund.

-Vi tager udgangspunkt i det sprog, I har brug for. I skal kunne tale med kolleger og kunne give og forstå beskeder. Vi skal også tale om de værdier, der er hos Frode Laursen, fortalte Kristine Rode Larsen, der skal stå for undervisningen det kommende års tid.

– Undervisningen foregår i arbejdstiden i afdelingen i Hørning. Vi deler op efter niveau og underviser i to hold, og I skal bestå modultest undervejs, forklarede Elna Leth Pedersen, leder af Erhverv på Sprogcenter Midt.

Også de danske medarbejderne hos Frode Laursen er taget i ed på, at de skal tale dansk med IGU-medarbejderne. For at understøtte medarbejdernes brug af det danske sprog i hverdagen, uddanner virksomheden mentorer til at hjælpe IGU-medarbejderne. Allan Thorup, lagerchef hos Frode Laursen, understregede på mødet, at der er brug for de udenlandske medarbejdere på virksomheden.

-Nogle af jer har lidt bekymret spurgt mig, om der nu også er fast arbejde til jer bagefter. Vi har ca. 2.700 ansatte i fem forskellige divisioner landet over – tro mig, vi har også plads til jer, hvis I yder en indsats, sagde han.

Frode Laursen A/S er et af Danmarks største logistikfirmaer, som samlet råder over 700 lastbiler og 550.000 m2 lager rundt om i Danmark – det svarer til ca. 77 fodboldbaner. Hvert femte minut døgnet rundt kører en af firmaets lastbiler over Storebælt. Hovedkontoret ligger i Vitten ved Hinnerup.


Skal dine medarbejdere også blive bedre til dansk?

Få skræddersyet en løsning i samarbejde med Sprogcenter Midt. Vi starter med at afstemme forventninger om indhold og mål for undervisningen.

4 ting du bør vide om danskundervisningen

  1. Undervisningen kan være gratis
  2. Vi kan undervise på virksomheden og i arbejdstiden
  3. Virksomheden kan søge løntabsgodtgørelse (SVU)
  4. Vi afdækker jeres behov, screener medarbejderne og sætter de rigtige hold sammen.

Vil du vide mere?

Kontakt Sprogcenter Midt Erhverv, Elna Leth Pedersen på 29113260 eller elna.p@sprogcentermidt.dk

Arkivfotos udlånt af Frode Laursen


feb, 2018