Bliv frivillig

På Sprogcenter Midt er vi meget glade for de frivilliges indsats. Det betyder meget for vores kursister at have en frivillig at øve dansk med.

Som frivillig hos os er det vigtigste, at du:

  • kan stille gode aktiverende spørgsmål, så den enkelte kursist får talt mest muligt i tiden sammen med dig.
  • bidrager med god energi, dit nærvær, åbenhed og lydhørhed.
  • er nysgerrig efter at møde mennesker fra andre dele af verden.

Vi har frivillige i alle vores afdelinger.

Hvorfor være frivillig?

Det er livsbekræftende at hjælpe andre, og det giver godt humør. Du kan som frivillig være en værdifuld medspiller på kursisternes vej ind i det danske samfund. Du er med til at styrke kursistens danskkundskaber og øge hans/hendes viden om Danmark generelt.

Hvordan kan du være frivillig?

Vores frivillige bruger typisk 1-2 timer om ugen til at tale med vores kursister. Der er to måder at være frivillig på hos os.

Fast samtalepartner

Vi har i mange år haft frivillige samtalepartnere, som bliver matchet med en bestemt kursist, typisk for et halvt år ad gangen. Tidspunkterne for samtalerne fastlægges typisk af skolen under hensyntagen til kursistens skema og den frivilliges ønsker.

Sædvanligvis mødes man på sprogcentret en gang om ugen i ca. en time, men det står jer også frit for at aftale at mødes uden for skolen. I bestemmer selv, hvad I vil tale om. Der kan tales om mange forskellige emner afhængig af, hvad kursisten har brug for. Det kan være samtale om kursistens hjemland, aktuelle begivenheder i verden eller Danmark, om danske samfundsforhold og foreningsliv, om jobsøgning eller helt andre hverdagsting. Det kan også være, at kursisten har brug for hjælp til at læse og forstå breve fx fra danske myndigheder.

Samtalerne foregår enten før eller efter kursistens fastlagte undervisningstimer som regel i studiecenter­tiden. Kursisten og den frivillige orienterer selv hinanden ved afbud.

Frivillig i studiecenter

Du kan også være frivillig i et af vores studiecentre. Som frivillig i et studiecenter får du ikke en fast samtalepartner, men møder derimod mange forskellige kursister fra mange forskellige lande, som har brug for at tale dansk. Det er læreren i studiecentret, der sammen med dig finder ud af, hvad der lige er behov for på den pågældende dag. Dog vil det typisk være en-til-en samtaler om de emner, som kursisterne lige nu er i gang med at lære om. Du vil blive tilknyttet et bestemt studiecenter i et bestemt tidsrum 1-2 gange om ugen.


Kontakt vores frivilligkoordinatorer

Send os en mail, hvis du er interesseret i at høre mere om frivilligarbejdet i en af vores afdelinger.

Horsens

Torry Kjeldsen
Mail: torry.k@sprogcentermidt.dk

Annemette Jebril
Mail: annemette.j@sprogcentermidt.dk

Silkeborg

Sofie Grods Hansen
Mail: sofie.h@sprogcentermidt.dk

Skanderborg

Louise Petersen
Mail: louise.p@sprogcentermidt.dk

Buddhi Munaweerage, læge fra Sri Lanka og Astrid Collatz Schyum, frivillig faglig mentor og læge

Tilmeld dig SprogcenterMidts nyhedsbrev
Vil du også være den første til at modtage opdateringer om de seneste nyheder fra sprogcentret?
Nej tak
Tak for din tilmelding. Du skal bekræfte din e-mailadresse, før vi kan sende dig nyhedsbreve. Tjek din e-mail, og følg vejledningen.
Vi respekterer dit privatliv. Dine oplysninger er sikre og vil aldrig blive delt.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×