Nyhedsoverblik

Dansk er en god investering

-Når vores polske fugemontører kommer ud til kunderne, er det vigtigt, at de kan tale og forstå dansk, så kunderne får en god service og føler sig trygge ved vores medarbejdere. Og samtidig er danskundervisningen en god investering, fordi den letter kommunikationen og øger effektiviteten i hele virksomheden.

Det siger kontorleder Edyta Pawlowska fra Jysk Fugekompagni i Hedensted. Her lærer tolv polske medarbejdere dansk hver onsdag formiddag, før de kører ud til dagens opgaver, og kontorlederen er meget tilfreds med investeringen i undervisningen.

-Når medarbejderne lærer dansk, så sparer vi arbejdstid, som vi i stedet for kan bruge på flere projekter, og vi behøver ikke at bruge så meget tid på ad-hoc oversættelser. Det er også en god hjælp, når de for eksempel skal køre biler på værksted, købe ind og så videre.

Edyta Pawlowska har indtryk af, at medarbejderne er meget tilfredse med danskundervisningen og lægger vægt på, at de virker meget motiverede.

Det bekræfter fugemontør Janusz Belicki, som kommer fra Polen og har arbejdet hos Jysk Fugekompagni i to år.

– For mig er det en stor fordel at lære dansk på arbejdet, fordi vi skal kunne tale med vores kolleger og med kunderne. Men jeg har også brug for det i mit sociale liv, og når jeg handler i butikker eller er på restauranter, siger Janusz Belicki.

Udover danskundervisningen på virksomheden får medarbejderne også onlineundervisning torsdag aften, hvor de mødes med deres underviser og kolleger på Google Meet. Det er Janusz Belicki også begejstret for.

-Jeg synes, det er godt, at vi kan supplere den fysiske danskundervisning med onlineundervisningen, så vi lærer mere. Begge dele gør os bedre til dansk, og det er motiverende at lære sammen og at høre, hvordan vi udvikler os på dansk.

Edyta Pawlowska er ligesom medarbejderne meget tilfreds med, at der er mulighed for at supplere den ugentlige danskundervisning med onlinedelen og med undervisningen generelt.

– Når medarbejderne er tilfredse, så er vi også tilfredse. Vi har også et godt samarbejde med Sprogcenter Midt og med underviseren og får en god feedback fra hende, så vi kan følge med på sidelinjen. Så jeg kan klart anbefale andre virksomheder at gøre det samme. Det er en god investering, og så øger det medarbejdernes motivation og arbejdsglæde, slutter Edyta Pawlowska.

Edyta Pawlowska, kontorleder

Janusz Belicki, fugemontør


okt, 2020

Tags: , ,