Nyhedsoverblik

Bydelsmødre bygger bro

Hvis du hjælper en mor, hjælper du en hel familie.

Det er tanken bag Bydelsmødre i Skanderborg Kommune, hvor ca. 30 udenlandske kvinder to gange om ugen mødes på Sprogcenter Midt for at modtage undervisning om deres nye hjemland. Bag ideen står Skanderborg Kommune, som søsatte projektet i 2011. Siden er Bydelsmødrene blevet en selvstændig forening med egen bestyrelse.

I år er undervisningen for første gang placeret på sprogcentret og finder sted i kursisternes studietid. Alle kvinder er i forvejen kursister på Sprogcenter Midt, minimum på modul 4, da danskkundskaberne skal være gode.

Kvinderne får i løbet af fire måneder indblik i det danske demokrati og samfund. De hører oplæg om sundhed, kost, motion og børneopdragelse – herunder skole og fritidsaktiviteter – og de får kurser i kommunikation og aktiv lytning. Underviserne er typisk ansatte i kommunen; f.eks. socialrådgivere eller fra sundhedsafdelingen.

Formålet med Bydelsmødre er, via kvinderne, at skabe et netværk mellem kvinder og at bygge en bro til deres familier og børn, så integrationen går lettere. Stemningen på uddannelsen er strålende, og det er tydeligt, at alle deltagerne stortrives i hinandens og lærernes selskab.

Når uddannelsen er slut efter fire måneder, får mødrene et diplom af Skanderborgs borgmester.


okt, 2017