Nyhedsoverblik

Arkitekturpris 2016

Arkitekturpris til Sprogcenter Midts afdeling i Skanderborg

Sprogcenter Midts nye afdeling på Grønlandsvej i Skanderborg modtog i går Skanderborg Kommunes Arkitekturpris 2016.

En tidligere produktionshal er ombygget til sprogskole og dommerkomiteen fremhæver, at det med et minimalt materialeforbrug er lykkedes at få en spændende og funktionel skole – ”det er cirkulær økonomi og bæredygtigt”.
Dommerne har også hæftet sig ved den indvendige konstruktion med indvendige ”huse”, der tilsammen skaber et billede af en lille by med gader, torve og pladser.

-Arkitekturen giver en stemning af noget uformelt og hyggeligt og skolen fremstår imødekommende og inkluderende, hedder det i begrundelsen.

Centerchef Lene Glyngø, Sprogcenter Midt er meget glad for prisen:

-Vi er stolte af, at vi gennem et målrettet og ambitiøst samarbejde har nået et unikt resultat og har fået en skole, som er et godt sted at være og et godt sted at lære. Kursister og lærere trives på skolen – og måske er kursisternes stolthed over den nye skole det allervigtigste, siger hun.

Også partner og arkitekt hos Laban Arkitekter, Henrik Kamp Ditlev, er stolt og tilfreds:

-Denne pris viser, hvad et godt samarbejde mellem arkitekt, bygherre og lejer kan føre til. Uden en visionær bygherre havde vi aldrig omdannet en industrihal til en fantastisk skolebygning, og uden en fremsynet lejer var det aldrig blevet realiseret, siger han.

Bygherre er EG Ejendomme ved Ejnar Grøn.

FV. Ejnar Grøn, Lene Glyngø, Henrik Kamp Ditlev og Louise Bro


dec, 2016