Danskuddannelse 1, 2 og 3

Alle tre danskuddannelser består af seks moduler. Hvert modul slutter med en test, som du skal bestå, før du kan fortsætte til næste modul. Til sidst skal du til den afsluttende Prøve i Dansk.

Vores danskuddannelser er erhvervsrettede og tager udgangspunkt i disse fire emner:

  • Arbejde og hverdag
  • Netværk i Danmark
  • Jobsøgning
  • På job i Danmark

Hvilken danskuddannelse passer til dig?

Det er vores vejleder der vurderer, hvilken danskuddannelse, der er passer til dig. Du vil måske blive testet for at sikre, at du kommer ind på det rigtige niveau. Vejlederen tager udgangspunkt i den skolebaggrund, du har fra dit hjemland.

Danskuddannelse 1 er for dig, der kun har meget lidt eller ingen skolebaggrund fra dit hjemland, og for dig, der ikke kender det latinske alfabet.

Danskuddannelse 2 er for dig, der har en kort eller mellemlang skolebaggrund fra dit hjemland.

Danskuddannelse 3 er for dig, der har en lang eller mellemlang uddannelse fra dit hjemland. Du har også et godt kendskab til et eller flere europæiske sprog og kender til de grammatiske termer.

Danskuddannelse 1

Målet for Danskuddannelse 1

Du skal blive så god til dansk, at du kan klare dig på en dansk arbejdsplads og deltage aktivt i det danske samfund. Du skal kunne klare dig i hverdagssituationer som fx når du køber ind, taler med personalet i skole og børnehave, går til lægen og taler med dine arbejdskolleger.

Undervisningen er mest mundtlig, men du skal også lære at skrive beskeder, udfylde blanketter og læse lettere tekster.

Moduler og eksamen

Uddannelsen består af seks moduler. Hvert modul slutter med en test, som du skal bestå, før du kan fortsætte til næste modul. Uddannelsen afsluttes med Prøve i Dansk 1.

Danskuddannelse 2

Målet for Danskuddannelse 2

Du skal blive så god til dansk, at du kan klare dig på en dansk arbejdsplads og kan være aktiv i det danske samfund. Du skal desuden kunne deltage i kortere uddannelser og kurser. I undervisningen arbejder vi meget med det mundtlige, så du bliver god til at tale og forstå dansk i hverdagen. Du lærer også at skrive og læse lette tekster og beskeder og får et godt kendskab til Danmark og til den danske kultur og det danske arbejdsmarked.

Moduler og eksamen

Uddannelsen består af seks moduler. Hvert modul slutter med en test, som du skal bestå, før du kan fortsætte til næste modul. Uddannelsen afsluttes med Prøve i Dansk 2.

Danskuddannelse 3

Målet for Danskuddannelse 3

Målet er, at du kan klare dig enten på det danske arbejdsmarked eller gå videre i uddannelse.

I undervisningen på Danskuddannelse 3 arbejder vi med alle de sproglige discipliner: læse, skrive, tale og lytte. Herudover fokuserer vi på udtale og grammatik. I starten arbejder vi med helt basale emner for eksempel fra din hverdag. Senere vil du sammen med dit hold diskutere dagsaktuelle emner, se film, læse avisartikler og så videre.

Moduler og eksamen

Uddannelsen består af fem moduler. Hvert modul slutter med en test, som du skal bestå, før du kan fortsætte til næste modul. Uddannelsen afsluttes med Prøve i Dansk 3.

Efter Prøve i Dansk 3 kan du søge optagelse på modul 6, som kan afsluttes med Studieprøven. Optagelse på modul 6 afhænger af dine karakterer ved Prøve i Dansk 3 og en vurdering af vejleder.

Skolemodellen

Tilmeld dig SprogcenterMidts nyhedsbrev
Vil du også være den første til at modtage opdateringer om de seneste nyheder fra sprogcentret?
Nej tak
Tak for din tilmelding. Du skal bekræfte din e-mailadresse, før vi kan sende dig nyhedsbreve. Tjek din e-mail, og følg vejledningen.
Vi respekterer dit privatliv. Dine oplysninger er sikre og vil aldrig blive delt.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×